IFK Göteborg orientering

Hej! IFK Göteborg-10

Nu var det ett tag sen sist så jag tänkte uppdatera hur läget är med mig såhär mitt i vinterträningen. Sedan jag skrev sist har jag gått och blivit IFK Göteborgare, något jag så här några månader efter beslutet är otroligt glad och förväntansfull inför. Jag har blivit väl omhändertagen i klubben och jag inser hur många goa människor det finns att lära känna där. Vi har också haft kickoff och många samlingar med hela gänget, och en skillnad från att vara med i en liten klubb är hur mycket man satsar och pratar om 10-Mila och Venla. Detta tycker jag är riktigt kul och känner mig helt plötsligt som nybörjare inom den delen av orienteringsvärlden.

Många har frågat mig om varför jag valde att byta till just IFK Göteborg, och mitt enkla svar är att jag vill springa för en klubb där jag bor och som jag kan träna med till vardags med bra sparring. Många av mina vänner tränade med IFK och då blev det ett naturligt val. IFK ger mig dessutom stora möjligheter att lägga mer tid på min satsning, både genom stöttning ekonomiskt (vilket ger möjligheten att studera på lägre fart vilket är planen efter mars) och genom ett väl fungerande system med ledare och ansvariga som exempelvis kollar på boende inför stora tävlingar, vilket jag i princip gjort själv tidigare. IFKs damgrupp är verkligen på uppgång, ett ungt gäng som jag har väldigt kul med, vilket jag tror kommer medföra både uppskjutna placeringar och roliga och minnesrika tävlingsresor i framtiden.

I helgen hade vi ett helgläger i Hökensås med estlandsliknande VM-terräng, men tyvärr kunde jag inte vara med då en hälsena strular sedan Playitas-lägret med landslaget. som tur är finns det massa roligt som händer med IFK, det närmaste är tjejträning med firande av Elins födelsedag imorgon och sen några skiddagar i Sjusjøen.

Men vad har hänt sedan sist då?

Ojoj nu inser jag hur länge sedan det var jag uppdaterade om mig här på hemsidan. I november var jag
på en bra uppstart av träningsåret i Ånnaboda med landslaget där jag fick många timmar i underbar skog, gott umgänge, kunskap om motivation inför det nya året. Några helger blev det i Uppsala och Göteborg med bra träning, men sen kom en liten sjukdom på ca 4 dagar. Eftersom ett av mina mål i år är att verkligen lyssna på kroppen och vara ännu med försiktig (eftersom det är det man varje år inser, att grunden är att hålla sig hel och frisk) blev inte denna förkylning långvarig. Jag har också anledning att vara lite extra försiktig på grund av lite konstiga läkarbilder på mitt hjärta det senaste året, men mer om det i ett annat inlägg.

En lugnare period i skolan följde med kurserna Ekonomi och organisation inom byggsektorn och Bärande Konstruktioner. Jag känner att jag börjar komma in ordentligt i skolan och jag börjar mer och mer våga ta mig friheten att hoppa en föreläsning om den krockar med en träning. Även om jag ibland ligger på gränsen till godkänt på kurserna så är jag alltid på rätt sida gränsen som tur är. Jag brukar försöka se det lite som en vinst, då har jag lagt ner lagom mycket arbete 😉 .

Jullovet kom och jag arrangerade Pokémon OL i Falköping, Oskar kom och hängde med mig och familjen och vi sprang några VM-relevanta banor upp på min hemmakarta Mösseberg (ja visst är det fantastiskt, det är väldigt likt Estland!), och jag körde ett tufft intervallblock.  Jullovet avslutades med att åka upp till Åre och Östersund för att heja fram Johanna på hennes JVM-uttagning kombinerat med mängdträning på skidor och tentaplugg.

Tentorna kom och gick och slog mig med influensan, men som tur var hann jag komma i löparskorna innan det bar av mot sydligare breddgrader, nämligen Playitas på Fuerteventura med landslaget. Åkte hem efter tolv dagar med ryggsäcken full av 34h träning, sol, delade erfarenheter och tips, sällskap och motivation i grundträningen.

16586409_1645225462159404_1179922303_o 16667112_1645226095492674_1024680527_o

Såklart man hjälps åt i 90-grader tävling! Vi stod i hela 6min. Mina ben skakade dock betydlig mer än Lisas. Foton: Susanne Wiklund Björk

16523965_1645225992159351_1904205907_o

Tyvärr följde också en smärta i hälsenan med hem från Playitas och jag har fått träna ett intervallblock alternativt istället för löpning nu efter lägret. Detta har dock gått väldigt bra då jag gärna kombinerar plugg med crosstrainer, vilket passade bra då en tenta i Miljö och resursanalys för hållbar samhällsbyggnad väntade. Denna kurs var som ett uppvaknande för mig på flera sätt. Det första är hur illa ute vi faktiskt är på jorden och hur dåligt vi hanterar våra resurser och ekosystem. Jag har tidigare försökt att äta så mycket vegetariskt jag kan, men nu ska jag försöka göra det ännu mer, för det är verkligen nödvändigt, och hämmar inte en elitidrottssatsning utan snarare hjälper den. Tyvärr är väl inte flygresorna det bästa man kan göra, men jag gör det jag kan göra just nu och får vara nöjd med det.
Det andra jag insåg när jag läste kursen var att det är det här jag vill jobba med när jag är färdig med utbildningen. Behovet av ingenjörer med kunskap om miljöförändringar är stort idag och jag tror att det intresset och fascineringen jag har för natur och ekosystem kommer göra att jag verkligen brinner för det jag gör och har en mening att gå till jobbet varje dag.  Så nu behöver jag inte gå och oroa mig om jag valt rätt utbildning, för det har jag gjort 🙂

Nu får jag avrunda för denna gången. I vår väntar ett läger i Italien och Estland och sedan drar tävlingssäsongen igång igen, ser väldigt mycket fram emot detta!

Ha det gött!

/S

 

 

En reaktion på ”IFK Göteborg orientering

  • Åh vad kul Sara! Blir så motiverad av dig som kör på trots lite småskador och humöret på topp jämt! Längtar tills Vilhelmsro-säsongen börjar så jag kan tracka dig med massa träningsprat och önska mig rullistips??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *