Älskade klubb!

Kära medlemmar, löpare, ungdomar, ledare, och motionärer i Falköpings AIK OK

När jag för ungefär tio år sedan som elvaåring kom upp till träningarna med FAIK på berget, lite nervös med glad i träning blev jag otroligt bra omhändertagen av såväl ledare som äldre ungdomar. Jag hittade snabbt många bra vänner i alla olika åldrar som delade samma intresse: orienteringen. Snabbt blev det till att åka med på en av väldens största stafetter (trodde man då iallafall), nämligen Bacho Cup i Lidköping. Där sprang vi tills vi spydde (iallafall Oscar Niklasson), fick stå överst på pallen vann en massa verktyg, var på badhuset, fick varmkorv såklart och sedan bio. Zoo-sprinten och helgen i Borås var förstås också en klubbhelg som man inte ville missa, med boende på luftmadrass, godis och äventyrsbana. O-Ringen med FAIK, var ska man börja? Ett dammigt Söderhamn 2006 med köp av remmar och Magnum strawberry white så det stod härliga till och diskföretag för att kunna hoppa studsmatta på oringentorget, ett lerigt Mjölby 2007 med spårande med sågspån på FAIK-gatan för att folk skulle ta sig fram i leran (dessutom med en spurtstrid utan dess like som resulterade i min första totalseger), ett soligt O-Ringen i Sälen med spex på FAIKsamlingarna, ”överlöpare” som kom och gästade och lupinkransar är några bra exempel på FAIKs gemenskap på O-Ringen som jag har fått vara del av. Många Skaraborg By Night där vi har varit många som steppat upp till långa banan redan som ungdomar för att samla in poäng till totalsegern mot de andra skaraborgsklubbarna. Klubbmästerskap, hejning på FAIKs hockeybockeylag ToG, tidiga morgnar med lite dimma ute på Västergötlands DM, 25mannaresorna med gött gäng, bussresa med quiz, hotellfrukost och ett (eller två) lag som kämpar allt för klubben. De legendariska filmkvällarna, oftast bestående av Greveholm som på sommaren ersattes av grillkvällar. Luciafester med skönsjungande luciatåg och en tomte man aldrig visste vem det var, tisdagsintervaller med efterföljande styrka, all-in-innebandyn på måndagar, alla först-i-mål fighter och teknikträningarna med roliga påhitt på torsdagar förstås med efterföljade bastu och fika i Lia-stugan.

De senaste 5,5 åren av mitt liv har jag inte bott i Falköping utan studerat eller jobbat på annan ort (Eksjö, Halden och Göteborg), men dock alltid haft Falköping som bas. Jag har ofta fått frågan om jag ska fortsätta springa för lilla Falköping, och jag har alltid svarat att det är klart att jag ska! Vi har haft vårat elitteam som vi åkt runt på tävlingsresor runt om i Sverige med, vunnit två stafett-JSM guld, vunnit Ungdomens 10Mila (även kallat ”bragden i Köttkulla”), överträffat oss själva gång på gång på 10Mila, och alltid haft ett fantastiskt roligt gäng där vi stöttat varandra och haft kul ihop. En av anledningarna med min tanke att stanna i FAIK har varit alla unga lovande tjejer som springer så bra men även de som snart kommer upp i junior- och senioråldern. Detta med tanke på att då få en chans att uppfylla en dröm som jag tror väckts i alla oss FAIKelitlöpare: Att en dag vinna damkavlen på 10Mila med Falköpings AIK OK. Men jag har också en annan dröm, att bli bäst i världen på orientering, alltså att stå högst upp på pallen på ett VM.

Efter tio år i denna alldeles, alldeles underbara klubb är det nu dags för mig att vända blad. Jag har sedan ett och ett halvt år bott och studerat i Göteborg på Chalmers, och kommer att göra det ett tag till eftersom min utbildning sträcker sig över minst fem år. Efter många år av träning i klubbar som inte varit min tävlingsklubb känner jag att ett steg som jag måste ta för att kunna bli bäst i världen är att träna med och sparras av den klubb där jag faktiskt bor till vardags.

Jag är säker på att elitteamet i FAIK har kapacitet att fortsätta på en riktigt hög nivå även utan mig, och jag tror att min dröm om att vara med i en FAIK-seger i 10Mila inte ska vara omöjlig någon gång i framtiden.

En stor del av mitt hjärta kommer alltid slå för Falköpings AIK OK och min hoppas att jag får hänga med alla er härliga människor även kommande år. Jag hoppas att få vara med på ett hörn i FAIKgemenskapen som en ”överlöpare”.

Kära medlemmar, löpare, ungdomar, ledare, och motionärer i Falköpings AIK OK.
Jag vill tacka för mina fantastiska tio år i klubben, för alla hejarrop lägs min satsning samt för all stöttning både ekonomiskt och lärdomsmässigt. Men framför allt vill jag tacka för den obeskrivligt fina gemenskap jag har fått vara med om i och med den stora FAIK-familjen. En gång FAIKare, alltid FAIKare!

dsc_0197

14656349_1317377498303483_1149818174945725758_n

16042016-dsc_9956

dm-stafett-155

img_4602

nik_0788-kopia

dm-stafett-74

dscn0199

dsc_9096

dsc_0193

sm2015stafett

24042015-dsc_8808-2

nik_0642

20140506-5402

dsc_0123

12003200_1192481644100457_223483459840914449_n

faik_-_elitlag

foto-o-ringen-halsingland-2011

TACK!

/S

En reaktion på ”Älskade klubb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *