Sprintfiasko

Sprinten blev inte alls vad jag tänkt mig. Jag var rätt nervös innan kvalloppet på förmiddagen eftersom jag inte visste hur jag stod mig mot de andra löparna (något man verkligen inte borde fokusera på innan ett lopp). Jag gjorde några små missar i början och blev lite stressad, och då hade jämförelsena börjat. ”Vem har samma bana som jag?” ”oj varför springer hon in där, dit går ju inte min bana” och ”vilka kan tänkas vara i samma heat som jag?”. Det nya stämplingssystemet SportIdent Air gillar jag men i och med nya stämplingsmetoder tappade jag mina gamla rutiner med att automatiskt kolla kodsiffran på den kontroll jag stämplat och missade detta. En kombination av stress, många kontroller och löpare, och tappade rutiner med kodsiffror resulterade i två felstämplade kontroller varav en jag kom på mig själv och sprang tillbaka för att stämpla rätt. Det var en sjuk besvikelse att i ett kval där majoriteten av löparna går vidare till eftermiddagen stämpla fel när det enda men behövde göra vara att springa ett stabilt lopp och stämpla alla kontroller rätt.

TRAT_sprintQ-Women_B - kopia

Sprintkvalet: Mycket folk och många kontroller jag inte skulle ha. Vid 9 an stämplade jag i vägkrysset strax sydväst om min kontroll, och vid 13e stäplade jag i trädet på innergården men kom på det halvvägs till nr 14 och sprang tillbaka för att stämpla rätt. vid 8an låg jag 5a och hade ingen som helst anledning att stressa
sträcktider: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=table&databaseId=42532&categoryId=1

B-final

Jag och Antonio i starten på B-finalen. Foto: IOF orienteering

 

SprintF_WomenB - kopia

Ett bra lopp på B-finalen! hade bra fart i början av banan. De första tre kontrollerna hade vi samma som A-finalen och hade legat 5a vid 3an om jag sprungit A-final. Kroknade lite till 15e kontrollen. Loppet räckte till en vinst med 40 sek! Kul och en bra erfarenhet att ta med mig till framtiden. 

Sträcktider: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/en/default.asp?page=table&databaseId=42533&categoryId=1

 

Jag fick en liten revansch i B-finalen och gjorde ett bra lopp enligt planerna, men det loppet hade jag helst gjort i en A-final. Jag springer för ett fantastiskt landslag där man får så mycket omtanke oavsett hur man presterar, och i det landslaget finn det massa härliga individer att heja fram till fantastiska resultat.

De senaste dagarna har varit riktigt lugna med en del träning och omladdning inför medeln som jag ser så sjukt mycket fram emot! Vi har även varit ute och hejat fram gänget som sprang en imponerande långdistans vilken resulterade två medaljer och massa kämparinsatser!

13268552_502362886631450_2984123429565215105_o

Foto: orienteering.lt

MIR_1814

Kändes bra att stå i heljarklacken när det gällde sekunder! Foto: EOC arrangörer

 

WOW!

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *