Världscupshelg i Polen

Så var ännu en helg över, och jag kan summera den som fantastiskt rolig och lärorik. Prestationerna var inte riktigt de jag hoppats på från min sida, men jag tror jg denna helgen har get mig otroligt mycket inför framtiden, jag har blivit så taggad på att satsa mot toppen, och vet nu mer hur jag ska göra för att komma dit.

I korthet:

Efter två träningsdagar var det på lördagen dags för medeldistans. Jag kände mig klar för start och hade lugnet, men när jg startade gick jag lite snett til några kontroller och det var tyngre än jag trodde, benen kändes ganska tunga. En lite större miss på en kortsträcka i ett grönområde plus några andra småmissar gjorde att jag inte var så nöjd när jag kom i mål. jag fick då höra att jag stämplat fel och insåg då att jag helt hade glömt av att springa till 3an. Så det kan gå. Tiden jag hade på dryga 44 min hade räckt till ca en 30:onde plats. Jag var ganska besviken men ändå glad över att EM är nära och att jag får en ny chans ca en månad senare. Då ska jag vara GRYM!

13133227_1026687147406431_142887788929745369_n
Fotograf: Stina Loman, Skogssport

WC2016_middle-Women

Dagen efter var det ett sprintkval som gick bra, jag gjorde ett lugnt och stabilt lopp, några småmissar men inget större. Loppet ledde till en 8e plats i mitt heat, ca 1 min efter Maja Alm. Redan på eftermiddagen var det sprintfinal och jag var laddad efter att under väntan i karantänen kommit 3a på Yatzy. Jag gjorde ett kontrollerat lopp även här, var lite mer defensiv än vad jag brukar för att se hur långt det räcker. Det räckte till en 20e plats, och skulle jag ändra något i efterhand hade jag varit mer offensiv eftersom de flesta häckar/rabatter var tillåtna att spring igenom enligt kartan. Det var en riktigt kul bana och jag är ganska nöjd över resultatet, men vet att jag kan bättre.

Någon som hittar mig på bilden nedanför? 😉

13138746_495532307314508_5134550976697537319_n

Fotograf: Orineteering.lt

WC2016_sprint_final-WomenA-1

På måndagen var det den sista distansen, sprintstafett där jag sprang sistasträckan i Sveriges 3e lag, med Karolin Ohlsson, Oskar Sjöberg och Anton Johansson. Det var länge sedan jag var så nervös innan ett lopp som jag var då. Karro, Oskar och Anton gjorde riktigt bra lopp och skickade ut mig på en 10e plats. Jag plockade lite och låg länge 8a men missade på slutet och tappade till 13e. Jag var väldigt besviken. När man tävlar i lag är det svårt att förlåta sig själv eftersom det påverkar de andras resultat också. Men, vad kan man göra åt det, det är bara att lära av det som hände och komma starkare nästa gång!

De flesta i det härliga svenska laget.

13151522_1028068620601617_7598018525123206305_n
Fotograf: Stina Loman, Skogssport

WC2016_sprint_relay-Women

 

Nu har jag två veckor kvar tills det är avresa mot nästa äventyr, EM i Tjeckien där jag är uttagen att springa sprint och medel! Ser så mycket fram emot dagarna med världens bästa (och goaste) landslag!

Under dessa två veckor ska jag försöka få till någon slags formtoppning bestående av få riktigt tuffa pass, blandat med lätt träning. Jag ska försöka få in så mycket träning på karta som möjligt eftersom jag såg att det var det jag behöver jobba med inför EM. Nu på kristi himmelfärdsledigheten ska inte upp på finalen av Swedish League eftersom det blir för mycket resa och kanske främst för att jag behöver ta tag i skolböckerna och ta ikapp de dagar jag missat och kommer at missa, så ingen ledighet här inte. I helgen kommer jag också att jobba lite på Vilhelmsro och heja på er som springer finalen,

Ha det fint!

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *