Helgen

I helgen var min kompis Arvid här på besök eftersom han har lite ledigt mellan alla 2014-11-22 13.51.18militäruppdrag. Helgen var fin och vi var på fredagen med på Haldens OL-intervaller, sen en kul toppidrettslektion där Oleksander Kratov och Nadya Volynska pratade om orientering i Ukraina. På kvällen briljerade vi sen med att laga lasagne för att ladda upp inför morgondagen då det bar av till Färgelanda för att hålla sprintföreläsning för ungdomarna i BohuslänDals orienteringsförbund. Med Arvid som rallychaufför på de små slingriga vägarna mellan Halden och Färgelanda kom vi fram till ett soligt samhälle som väckte många minnen från USM som gick där 2011. Efter föreläsningen var jag med på s2014-11-22 15.16.22printstafett för att sen prata inför ledare och WOC-arrangörer om min orienteringssatsning.
Hemresa och storhandling som äkta norrmän på Nordby köpcenter, där vi för övrigt inte hörde ett enda ord svenska…

På söndagsmorgonen var jag med Haldenjenterna på en koselig langtur, för att sedan möta upp Matilda som kommit hem från helgen i Eksjö. Jag, Matilda och Arvid hade åkte till Fredriksten festning och (citerar från Matildas blogg) ”gick på en väldigt koselig julmarknad. Fick lite allmänbildning om dess historia, Arvid köpte en kniv och vi kom fram till att Karl den tolfte var väldigt ful. Vi försökte lista ut var det var han blev skjuten, varför knappen finns i Varberg och varför hans kläder finns i Uppsala” Vill ni lära er mer om Fredriksten festning (där en världscupsdeltävling kommer gå i vår) tipsar jag om min blivande sambo Helens blogg.DSC_2236DSC_2274 DSC_2280

2014-11-23 18.32.49

Kvällen avslutades med pannkakor och lång kväll med prat om det mesta, ett One Tree Hill avsnitt och försök till att lära Matilda att dricka te. Jag och Matilda fick även pröva en grej man sätter på armen om man råkat tappa den. Bra att ha med sig den kunskapen i livet känner jag!

Under veckan har jag jobbat på bageriet måndag och onsdag, på barnehage tisdagen och haft ganska fullt upp med träning och jobb. Men har ändå hunnit luncha med Nina, Ingvid, Matilda och Arvid, prata ikapp med Matilda efter måndagsstyrkan, tränat backintervaller vid fästningen följt av middag hos Helen och onsdagsnatt följt av kvällsfika och prat hos fam. Wingstedt.

Idag har jag ledig dag från jobb och har jag tränat en korridorträning lagd av Kratov på Haldens finaste karta. Nu blir det snart lunch och sen Höiåsträning ikväll.

Känner att jag trivs så bra här i Halden, hörs snart igen!
/S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *