Uttagningstävlingar och Swedish League #1 och #2

Hej!

I helgen har jag sprungit tre uttagningstävlingar inför världscup och EM, och oj vad kul det var!

På fredag förmiddag for jag ner till Skåne, Brösarp för att tävla i medeldistans, en tävling som inte tillhör Swedish league utan som endast var till för uttagningstester.
Jag hade haft hela påsklovet på mig att förbereda mig, så jag hade hunnit bli rejält nervös, men spänd och glad över att äntligen få tävla på riktigt. På väg till start fick jag känningar i knät som jag gjorde illa när jag var i Norge och tränade för två veckor sen. Jag insåg då att jag hade två val: antingen tar jag smärtorna på allvar och inte startar på dagens medeldistans och hoppas på att kunna springa annat under helgen, eller så startar jag och tänker bort det onda helt. Det har hänt att jag startat med lite ont någonstans, sprungit och oroat mig för det och då bommat, vilket medför att det onda inte blir bättre och att jag inte uppnår den prestation jag vill.
I fredags beslutade jag att springa, vilket jag tror var bra. Loppet gick bra bortsett från några småmissar och jag tyckte att jag tryckte på ordentligt. Jag kunde inte riktigt fatta att jag hade vunnit med en sekund när jag kom till utläsningen! Att lyckas på ett lopp som jag haft i tankarna hela vintern var en obeskrivlig känsla, och att det dessutom är bra inför framtiden med tanke på uttagningar etc gjorde det inte sämre.

GPS och karta:  http://www.tulospalvelu.fi/gps/20160408LLtestD21/?v=m3

Sträcktider:  http://obasen.orientering.se/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=41333&categoryId=0

 

På lördagen var det en sprint i Brösarp, en riktigt löpbetonad en. Jag lyckades med att kollra bort mig på den enda orienteringssträckan som fanns, dels genom att ta ett krångligt vägval och dels genom att gå upp för tidigt och behöva krångla igenom flera snår. Jag kände också att jag inte tränat den snabbheten jag hade behövt, i vinter har det blivit mer tröskelintervaller än maxintervaller. Lite smått besviken på min miss med inte missnöjd hamnade jag på en 13e plats.

GPS och karta: (jag hade inte gps detta loppet) http://www.tulospalvelu.fi/gps/20160409SLWomen/?v=m3

Sträcktider: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=41353&categoryId=0

 

På söndagen var det en långdistans på 12 km i fin skånsk bokskog. Jag gjorde ett bra lopp, men en miss på 1,5 min till tvåan var lite snöpligt, även en miss i vägval till 6an. Men jag lyckades med det viktigaste på långdistanser som denna, att hålla ett bra humör och alltid vilja springa på och skärpa till orienteringen. Resultatlistan efteråt blev riktigt tight och jag slutade på en 8e plats, 3min efter vinnande Emma Johansson.

GPS och karta: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20160410SLWomen/?v=m3

Sträcktider: http://obasen.orientering.se/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=41381&categoryId=0

I det stora hela är jag väldigt nöjd med mig helg. Jag gjorde det jag kunde utefter förutsättningarna med en vinterträning med lite annat i huvudet, jag följde den plan jag satte upp innan helgen och jag fick med mig resultat som är bra inför uttagningarna som bestäms idag, måndag. Jag hade också en väldigt fin helg med familjen då det bara var jag och syrran från FAIKs elitteam tävlade. Det är klart att man saknar de andra tjejerna som brukar vara med, men det blev en bra helg ändå med stenkastning i Kivik, glassätande och mysigt campinghäng.

Nu är jag tillbaka i Göteborg och går i skolan för första gången på över två veckor, ganska kul att vara igång igen faktiskt. Funderade på att vara med på landslagets lägen i Skåne, men eftersom knät inte är helt återställt åkte jag hem för att vila ut det, så i veckan blir det nog en del stakning på rullskidor, kanske ut til kusten för att bada, ser ut att bli fint väder! Så det som återstår nu är att hålla tummarna att helgens resultat gjort att jag får åka ner till Polen för att springa världscup i slutet på april och till Tjeckien för att springa EM i slutet på maj!

/S

Bilder: Svenska orienteringsförbundet

12963794_1086504104705915_6250183440620007569_n 12983871_1087727064583619_291021531066733850_o

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *