Tävlingspremiär

Länge sedan nu!

Snabbgenomgång på vad som hänt sedan sist:

jag har varit på tre träningsläger, ett mer riktat mot EM i och med kontinental orientering i Halmstad, ett sprintläger hemma i Göteborg, och tredje läger riktat mot VM-terräng i Strömstad. Jag har tentapluggat under det sista lägret i Strömstad vilket var tufft, men den enda utvägen om ja ville skriva tentan i linjär algebra. Jag lärde mig att det var svårt att kombinera att råplugga och träna två teknikpass då det är svårt att hålla huvudet fräscht på både orienteringstekniken och vid böckerna. Det återstår att se om jag klarade tentan, vilket hade vart sjukt skönt om jag gjorde.
Jag har haft mitt första fotouppdrag med fotoföreningen på skolan och efter det haft två (!) veckors påsklov då jag i inledningen fyllde 21 år och firade påsk med släkten. På lördagen gjorde tävlingspremiär på Öjetrampen (vilken jag vann, ett riktigt skönt formbesked) och efter det var jag i Halden på besök för att sedan vara hemma i Falköping och ta igen mig efter en stressig och intensiv men kul period. Jag har också jobbat första gången på mitt sommarjobb, på Vilhelmsro gårdscafé. I måndags var jag en sväng i Eksjö för att hälsa på Sofia i gamla klassen och för att prata lite inför OLGY-eleverna.   Nu är jag tillbaka i Göteborg och laddar inför första tävlingshelgen med Swedish League och uttagningstester och den kommande tuffa läsperiod med kurserna mekanik, ljud och vibrationer och teknisk geologi.

När jag besökte Halden spelade vi in en film för skojs skull som nu är under redigering, så här få ni hålla tillgodo med en trailer!

Jag har fått många frågor om hur formen är nu, vad jag siktar mot och hur jag kommer lägga up min framtid. Svaret på dessa frågor vet jag knappt själv. Jag har haft en annorlunda grundträning jämfört med tidigare, belastningen har varit ungefär lika hög som tidigare år men totalbelastningen från skola och resor har gjort att det känts som jag inte fått samma kvalitet på träningen. Jag är dock inte negativ mot min form, jag tror mycket väl att den kan vara bra, men jag har haft en bristande motivation att träna bra de senaste två månaderna och jag har inte kunnat genomföra den tekniska analysen och arbetet innan teknikpass.
Därför funderar jag över att läsa på reducerad fart under denna läsperioden för att få till det fokus mot tävlingar som jag behöver eftersom jag siktar mot att bli uttagen att springa EM i Tjeckien.

Nu ska jag snart iväg på sista intervallpasset med Chalmers OL innan helgen då jag springer medeldistans på fredagen, sprint på lördagen och långdistans på söndagen. Nervös? Ja. Glad? Ja!

Update under/efter helgen!

/S

Picture3

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *