Jullov, träning och summering

Hej och gott nytt år alla läsare!

Jag har haft riktigt bra dagar nu under ”jullovet” (tenta nu på lördag och nästa onsdag väntar). Dagarna har bestått av en del studier, men även nyårsfirande i Svenjunga med ett gäng härliga kompisar samt lite annat trevligt här i Falköping.

 

Träningsmässigt har jag haft en lugnare vecka för att nu gå in i lite tuffare träning. För er som är intresserade av hur en träningsvecka för mig kan se ut är detta planen för denna vecka:

Måndag: Styrka på Actic + längre crosstraineruppvärmning
Tisdag: Lugnt skridskolångpass
Backintervaller uppför Mösseberg
Onsdag: Långpass skidor, skate
Torsdag: Morgonjogg
Först-i-mål med FAIK, (högintensiv OL)
Fredag: Medelsnabbt löppass (innan-tenta rundan)
Lördag: Tröskelintervaller
Söndag: Långpass skogslöpning i Göteborg.

Just nu blir det inte mycket orienteringsteknik vilket jag ska planera att få till mycket av snart eftersom våren och tävlingarna kommer fortare än man kan ana.
Efter denna vecka är planen att träna halva nästa vecka hårt och halva lugnt för att sen åka upp till Idre på skidläger en vecka med landslaget!

Mina mest använda skor under dessa vinterlöppass är mina VJ Sarva vilka man alltid kan lita på att de greppar underlaget, men jag använder också ofta VJ IRock (utan metalldubb) vilka är mina favoritskor hela året om.

Sarva_Dvil_isoirock_iso

Måste också passa på att tipsa om nonames träningsoverallsjackor som jag har i flera olika modeller. Till långa skidpass och nattcuper använder jag ofta träningsoverallsjacka då den är rörlig och bra på att hålla borta vatten. Favoriten är förstås FAIK-klubbjackan, vilken är av denna modell: http://www.nonamesport.com/se/produkter/clubline-orientering/runningsuitplus

Fler av nonames kläder som jag tränar i finns att hitta på deras webbshop: http://webshop.nonamesport.com/sv/ Kanske har ni sett några av kläderna på bild här på bloggen?

 

För att summera lite (vilket jag inte hann göra när träningsåret var slut i november):

Under träningsåret (från nov 2014-nov 2015) tränade jag ca 450h, varav 33% var orienteringsteknik, 34% löpning, 10%styrka, 7% rullskidor, 7% cykling, 5% längdskidor och resten övrigt fördelat på ex crosstrainer, vattenlöpning och simning.

I min träningsdagbok som jag har via Funbeat redovisar jag intensiteten i borg-skalan. Den var under förra året fördelad så att 46% av tiden var lågintensiv träning, (mellan 10-12 borg) 30% av tiden var moderat (mellan 13-16 borg) och 14% var högintensiv (mellan 17-20 borg).

Jag har i år mycket nytt och andra belastningar än bara träning i och med ny bostadsort, skola och ny tävlingsklass.
Planen inför det kommande träningsåret är att ligga på samma timantal som förra året, för att sedan till träningsåret efter detta (start i november 2016) öka mängden och träningsbelastningen ett steg.

 En liten del av nyårsgänget i Svenjunga som firade in 2016

Nyår

 

 

På nyårsafton gick det traditionella Sylvesterloppet av stapeln, i år med tema Fångarna på fortet.

Falköpings AIK OKs samlingspunkt för träning, med Pankasjön på bilden under. Det blev inget bad i år…

DSC_0106

 

DSC_0110

 

DSC_0124

 

Idag var det långfärdsskridskotur med familjen på Honborgasjön, också fantastiskt fint! (dock åker jag på hockeyskridskor eftersom jag är ett fan av översteg och försöker mig på  konståkningstrix, ofta utan resultat 😉 )

 

 

 

 

5C0jrYvisKNGOL5oGwsw7aEaaE0sqKwZ9ThOWmXUpv4

Det har också blivit en del byggnadsmaterialstudier som störs lite av Tour de Ski som går i veckan. Min tippning med Pellegrino som segrare verkar vara väldigt dålig just nu…
Inför dessa tentor känner jag mig mycket mer lugn än inför de tidigare. Jag vet var nivån ligger, jag är bättre förberedd inför dessa eftersom jag jag inte pluggat under samma stress som förut. De närmaste dagarna inför tentan blir nu till att repetera lite och mest ta det lugnt. 🙂

2016-01-05 14.27.34

Ha det fint, för det ska jag ha!

/S

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *