Lite om självförtroende

Jag kan andas ut!
…för ett tag iallafall. Just nu sitter jag på tåget mot Falköping för att spendera några dagar där med min älskade familj, så efterlängtat!

Jag kommer direkt ifrån min andra tenta, denna i Inledande matematisk analys, vilken inte gick topp. Jag är dock på hyfsat bra humör, byggtentan i lördags gick bättre och nu i efterhand är jag glad om jag klarar en av två. De senaste månaderna har varit de tuffaste jag någonsin upplevt av flera anledningar: jag har varit iväg på landslagsuppdrag, tävlingar jag har försökt träna 100% och samtidigt studera 100%. Totalt har jag nog varit borta två hela veckor från skolan. Jag har märkt att jag som person har väldigt stort behov av att lyckas och vara bra i det jag gör, och det har varit svårt att vara bra i allt. Mitt självförtroende har sakta och säkert dragits ner till botten i alla plan och påverkat i princip allt jag gjort. Och jag kan säga att det är inte lätt att försöka lyckas med något eller tänka positivt när det enda man har i huvudet är att man inte duger, att man är dålig, att man är långsam på intervaller, att man är dum och inte förstår saker i skolan etc. På en av mina föreläsningar nämnde jag att det jag behöver för att lyckas i orienteringen är självförtroendet: jag behöver veta att jag är bra för att kunna ta det lugnt och orientera säkert. Det jag inte tänkte på då men insett nu är att detta gäller även i andra sammanhang; och även åt andra hållet. Har man inget självförtroende påverkar det hela vardagen och det går inte att koncentrera sig på något. Jag ville så gärna klara de här tentorna men samtidigt satsa 100% på orienteringen vilket jag testat nu inte går på detta vis.

Därför åker jag hem nu med några saker jag ska försöka reda ut:
Vad vill jag egentligen?
Hur ska jag få både skolan och orienteringen att funka på ett hållbart sätt utan att må dåligt?
Men framför allt: jag ska hitta tillbaka mitt självförtroende som försvann i och med högskolestarten i somras.

Tack för alla lyckönskningar inför tentor, peppningar från alla möjliga håll och gratulationer till landslagsplatsen till 2016, ni gör mig glad!

DSC_6177

Kommer bli underbart att komma hem och slappna av ett tag!

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *