Euromeeting

Hei!
Just nu befinner jag mig i Otepää i Estland för att springa Euromeeting och spana in läget inför VM 2017!
De senaste dagarna har varit lite upp och ner för mig del, i onsdags en flygresa följt av ett kort pass i en ganska otäck estnisk skog. Jag tycker ofta det är lite obehagligt varje gång man springer i skogen i ett ännu okänt land, det känns som om allt kan hända ungefär.
Under torsdagen sprang vi ytterligare två pass i skog, och terrängen gav inte direkt mersmak om man säger så. Att bröta omkring i mossar fyllda med lera och vass, täta grönområden med otäcka mördarpinnar och grönraster med ett tjockt lager sly på marken är inget som orienterare drömmer om precis. Att jag dessutom missar ganska mycket i skolan medan jag är borta gjorde inte saken mycket bättre. Tur att gänget från landslaget kan dra upp stämningen och hjälpa till med skolarbete när det behövs!

På fredagen var det sprint, vilken gick som förtjänat ungefär. Jag har inte haft världens bästa uppladdning de senaste veckorna med mycket att tänka på, en förkylning och skadan i foten, så efter de förutsättningarna var loppet ganska bra. Jag gjorde några missar mot slutet och drog på mig mjölksyra på mitten av banan, men slutade ändå på en 16e plats. En kul och utmanande bana och fina prestationer från de andra i det Svenska laget, tex seger till min roomie Karro!

Igår var det långdistans och det var mycket nervositet inför utmaningen i den krävande skogen. Men när jag väl hade startat var det bara orienteringen i fokus, jag tog kontroll efter kontroll och tyckte att det var riktigt kul vilket var det viktigaste! Ett okej lopp, dock med ca 3.5 min misstag totalt, men målet var uppnått: att vara kompis med mig själv hela vägen, peppa och springa för att det var kul. Loppet räckte hela vägen till en 5e plats, vilket jag är väldigt nöjd med eftersom jag inte är så erfaren på långdistans i seniorklass!

Under kvällen kom bakslaget: känningar i halsen och imorse när jag vaknade kunde jag till min besvikelse konstatera att jag dragit på mig ännu en förkylning och inte kommer kunna starta på dagens medeldistans. Dagen får spenderas framför skolböckerna och datorn för att följa de andra svenskarnas GPS-spår. Eftersom jag inte kan boka om flyget som går hem på tisdagskvällen till ett tidigare får jag ändra mina planer från få några bra träningsdagar i estnisk terräng till att sitta framför skolböckerna och via internet försöka hänga med på vad de gör hemma i Göteborg.
En idrottssatsning kostar och visst blir man besviken när baksidorna visar sig allt oftare. Men jag tror stenhårt på att av motgångar blir man starkare!

Ha en fin söndag allihopa!

/S

LZ2A9414web

Bild tagen av den grymma Anna Wallin som jag förövrigt delar rum med!

12046650_763216593803742_1429944695065414697_n

Långdistansbanan: Bättre än förväntat, kul, utmanande orientering där man behövde kämparglöd hela vägen!

12034279_762997873825614_6420464783648360153_o

Sprintbanan: kul, fysiskt krävande, omväxlande och klurig!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *