Vilse, oförberedd men lycklig

Hej !

Sedan jag skrev här för en vecka sen har jag hunnit flytta till Göteborg, fått ett boende framöver, börjat studera på Chalmers och haft en galen och sjukt kul första vecka med mottagning av V-sektionen. Hela livet har vänts upp och ner, allt är nytt men det känns ändå riktigt bra!  I korthet: i måndags packade jag, tränade och åkte ner med Gustav till Göteborg för att låna hans studentrum tillfälligt under första veckorna. En snabbvisit hos Amanda för att fira in den framtida studietiden och sen var det dags att ladda.   På morgonen den 18e augusti promenerade jag tillsammans med en nyfunnen klasskamrat Alicia från boendet ner mot Götaplatsen. Dagen bestod av mycket information, välkomnande och introduktion av våra störst idoler ”Gamble”. På kvällen hann jag med ett kort löppass där jag kollade igenom omgivningarna. Under tisdagen hade vi första matteföreläsningen, hade studiebesök på flera spännade arbetsplatser och startade sen med tillverkningen av våra nollbrickor, min blev sågad, några andra blev uppeldade eller uppätna av Gamble. Bara att börja om på nytt! Ett fint cykellångpass längs med kusten hann jag med på kvällen, men dagen efter blev utan träning. Nu är en tid som är mycket intensiv och att få in träningen är inte det lättaste, och jag har redan fått göra många bortprioriteringar av mottagningen för att få tid till träning. På fredagen körde jag ett snabbt backintervallpass och sedan blev våra nya nollbrickor godkända. Vi fick även våra nolluppdrag som vi ska utföra under den 5 veckor långa mottagningsperioden. Lördagen var en riktigt härlig dag med besök hos Andrea i Studiegången och ett långpass tillsammans på Skatås. Efter det var det vår första sittning, provsits, vilken var sjukt kul! Chalmers är bättre än jag någonsin kunnat tänka mig, studenterna i åren över oss bjuder så mycket på sig själva och skapar en oslagbar stämning hos oss nya. Att man lär känna massa nya människor är riktigt kul även om alla namn kan vara svåra att komma ihåg. Vi är trots allt 136 st i Samhällsbyggnadsklassen.

Där jag bor tillfälligt fram till första september har jag inget internet vilket har resulterat i lite lagom kaos i tillvaron och lite färre inlägg på bloggen, men jag ska försöka hålla det uppe. Den första september flyttar jag in i ett korridorsrum ca 8 min promenad från Chalmers och 8 min löpning från Änggårdsbergen, perfekt enligt mig! Att jag också har brorsan Gustav och Alicia i klassen på samma boende gör det ännu bättre! För att summera min första vecka kan jag säga att jag blivit riktigt laddad på studentlivet, även om jag är lite nervös för studierna framöver. Hittills har vi ju nästan bara lekt 😉

Nästa vecka blir också en mottagningvecka med tex becahvolleyboll (yes!!), brobyggarkamp, skattjakt, FN-kalas och nollkalas innan de riktiga studierna drar igång.

Tack för idag!
/S

20150713_091942

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *