Night Hawk 2015

Efter några fina dagar på västkusten drog jag vidare norrut för att besöka Halden, och min förra roomie Helen som fyllt år. På onsdagkvällen blev det en träning på Venås, den jordgubbskalas för Helen. På torsdagen tränade jag ett cykellångpass för att sen träffa lite gamla vänner och spela volleyboll på kvällen. Så roligt att vara på besök igen ! Under fredagen for jag och Matilda över svenska gränsen för att träffa Malin R, sola och äta lunch. Vi förflyttade oss sen till Haden igen för att se invigningen av Ertes nya rullskidbana där Helen och Jonas anslöt. Lite starstrucked blev vi allt när vi såg stora skidstjärnor som Pellegrino, Ola Vigen Hattestad, Martine Ek Hagen och Harslem åka i full fart på banan.

Framåt kvällen bar det av med bilen vi kallar ”gula faran” mot Drammen/Oslo för att springa Night Hawk. Det finns fyra olika klasser,  och damklassen har 6 sträclkor som kan löpas av 3-6 personer, alltså, man kan dubblera om man vill. Första tre sträckorna startar samtidigt som alla andra lag i en masstart, sedan räknar man ihop den sammanlagda tiden av de första sträckorn, blir till en jaktstart för de tre sista sträckorna under dagen därpå då stafetten löper på som en vanlig stafett. Har hört att detta ska vara riktigt roligt att vara med på, men Falköping fick inte ihop något lag i år därför frågade jag Halden  om de hade plats över i laget. Jag springer orientering för min egen skull, och vill jag vara med på en stafett som jag tror kan ge mig bra erfarenheter och glädje inför framtiden tar jag de chanserna jag får. De hade plats över och jag fick till och med chansen att  springa sista sträckan i deras förstalag! I och med detta blev Halden SK min tävlingsklubb i Norge, medan jag förstås fortfarande springer för Falköpings AIK OK i Sverige . Så nu hoppas jag att jag rett ut några frågetecken ang. vilken klubb jag springer för (ja, jag fick frågan för många gånger under helgen, vilket är förståeligt eftersom få saker är så intressanta som klubbyten). Halden SK känns som ett självklart val av norsk klubb eftersom jag bott där ett halvår i vintras, fått massor av hjälp och stöttning från dem, och för att det är helt grym klubb med fantastisk stämning och trevliga människor som jag trivs med. Men som sagt, Falköping är min riktiga svenska klubb som jag värdesätter högt i nuläget.

Jag fick alltså chansen att springa sista sträckan, efter Kine, Hanna och Bodil som sprang natt, och Helen och Lizzie som sprang dagsträckorna. Så sjukt kul att få springa i lag med dessa grymma tjejer som gav mig utgångsläget 2a, ca 4 min upp till Fredrikstad och 1 min ner till Nydalen. Jag orienterade noggrant, gjorde några vägvalsmissar men ett stabilt lopp ändå. Vid tredje sista kontrollen såg jag Anne Margrethe Hausken Nordberg som kommit ikapp, och jag tänkta att okej, nu är det omöjligt, hon är helt sjukt grym och jag kan inte ta henne, 3a är ju också bra att bli. Men jag kan ju iallafall försöka vara med in i mål. När vi kom ut på väg till sista hörde jag till min förvåning att det gällde segern! När det var några meter kvar till sista kontrollen vet jag inte vad som hände, jag måste fått tanken att jag minsann ska försöka, det får bära eller brista. Anne Margrethe bromsade in lite för att stämpla och jag såg min chans och gjorde ett ryck mot kontrollen, fick stämplingen före och spurtade allt jag hade mot målet med publikens jubel öronen. När jag korsade mållinjen först var det svårt att förstå. Jag hade gjort det omöjliga! Att sen jubla och ta emot pris med Haldens cool-chicks som jag tränat så mycket med var en fantastisk känsla och att jag klarat det omöjliga kommer jag att ta med mig till framtida situationer!
På kvällen for vi in närmare Oslo för att vara med på Night Flash, en kul orienterarfest som blev riktigt lyckad och full av gemenskap!

Bilder från helgen:

11863356_1163606520322038_4475869361256842745_n11873691_1163606363655387_3233378770988958085_n image1

 

Idag har vi kört hem ”gula faran” och jag har försökt förbereda mig inför vad som komma skall. I övermorgon kommer jag nämligen bli högskolestudent och förmodligen vara det i minst 5 år framöver!

Hörs! /S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *