Skada och fjäll

Nu har jag fått lite mer tid att berätta om vad jag egentligen gör dessa dagar.

Just nu är jag inne i en formtoppningsperiod, mitt stora mål JVM i Rauland är bara en och en halv vecka bort!

Förra veckan var jag alltså på ett för-läger i Rauland för att känna in terrängen, laget och få en nedträningsperiod fysiskt. När jag kom dit pratade jag med landslagssjukgymnasten Fredrik som konstaterade att min onda fot som jag ”stukade” under veckan innan världscupen egentligen är ett överbelastat senfäste i foten, tibialis posterior. Jag fick några nålar i vaden, rejäl massage och snygg tejpning och vips så kunde jag springa fyra pass i rad! Nu efter precampen har foten varit lite sämre och det har varit lite svårt att göra sån supertejpning som Fredrik gjorde, så jag har inte kunnat springa så mycket som jag velat.
Ett vattenlöpningspass med Raulandsinslag i sommarvärmen i poolen hemma förra veckan:

11657434_1136983142983641_2050356068_nJMM_posterior_tibial_tendon_insufficiency_foot_diagram_thumb-384x360

När det börjar närma sig mästerskap är det svårt att veta vad man ska fokusera på, och för mig har det nu fyra år i rad kommit något i vägen för min uppladdning. 2012 var det en förkylning, samma 2013, 2014 hade jag en överbelastad hälsena och nu detta. Men jag förlitar mig på att det har gått bra de andra gångerna och kanske kan det göra det nu med om jag fokuserar på det jag kan påverka istället för hur jag hade velat ha det.

Just nu är jag uppe i Sälen och har just kommit tillbaka från härligt ett rullskidpass med Helena J. Att vara här uppe och träna och jobba lite för rikslägret känns som en bra uppladdning, trots att jag hade önskat att jag kunde träna lite mera orientering och fin fjällöpning och lite mindre cykling.

Bild från när vi var uppe på fjället dagarna innan rikslägret drog igång

DSC_5459

Nu ska vi äta , hade !
/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *