Oslo-mitt-i-uken

Som sagt drog jag och Matilda till Oslo på tisdag eftermiddag för att se Tove Los spelning på Vulkan Arena. Efter lite krångel med tåg och tidsbrist kom vi ändå fram. Det är konstigt att när man kommer till en storstad tror man plötsligt att alla människor är tjuvar och man håller hårt i det man har med sig. Typiskt oss småstadsbor… Men efter att gått några kvarter insåg vi att Oslo inte var så farligt ändå, människor var snälla 😉

Väl framme mötte vi upp Sigrid, Synnove och Sigrid, och vi såg Urban Cone som var förband till Tove Lo. Skitbra band, kände till dem lite halvt sen innan, men nu efter konserten lyssnar jag desto mer på dem! De var grymma live, den energin när de spelade smittade verkligen av sig. Bästa låten var deras nya ”Come Back To Me”. Det som är glädjande också är att de avslöjade att de kommer släppa nya låtar i slutet på april, ser fram emot detta!  Länk till ”Come Back To Me”: https://www.youtube.com/watch?v=v079Z3HvBe8 (vet fortfarande inte hur man gör länken till en spelare på bloggen, men det finns tid att lära sig, bara inte nu)

Urban-Cone-Humanity

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen var det kvällens höjdpunkt, Tove Lo! Sjukt duktig tjej det asså! Rakt på i texterna, cool, supernra uppträdande så vi hade en magiskt bra och galen kväll! Länk till hennes mest kända låt Habits (som förövrigt legat 3a på billboardlist i USA, bästa svenska placering på 20 år!) https://www.youtube.com/watch?v=upjQgpbo5tc  Hon har också skrivit texten till Ellie Goldings hit ”Love Me Like You Do”, gjort vocals till Alessos ”Heroes” https://www.youtube.com/watch?v=epl0wG9vjv4 . Imponerade helt enkelt. Den mäktigaste låten hon framförde på vår konsert var denna https://www.youtube.com/watch?v=Ff824oJ-ssA (youtube.klipp från ett annat tillfälle)

11139727_10152787973762155_910317773_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11157968_10152787974632155_1068341195_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2015-04-14 23.09.39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Runt kl 12 skingrades vi och jag och Matilda drog hem till Hampus jobbar i Oslo, bodde där för att dagen efter se lite av Oslo. Förstås gick det inte att motstå att springa lite orientering också, jag sprang om banan från Oslo City Cup på Akers Festning som gått dagen innan. Sjukt kul och klurig bana!

När vi gick genom Oslos centrum (träningsklädda och kände oss lite missanpassade) kom det fram ett TV-team från VG fram til oss och och frågade om vi kände till nån ny sorts Tinder-app. De försökte verkligen under den lite ofrivilliga intervjun dra ur oss att vi skulle ladda ner appen och säga att den verkade bra, haha.  Sen var det dags att ta tåget hem, skicka in de sista högskoleansökningarna och sen möta upp en journalist för att göra en lite längre tidningsintervju om min satsning.

Idag har jag vart ute på andra äventyr med barnehagen, vi har gått på tur ner till byn för att äta matpakke i parken, kolla på en av Haldens alla broar, och besöka Haldens bibliotek. Att ta hand om barn är verkligen kul och härligt! Vi tog bussen hem och hela gänget av barn översvämmade busskuren där en stackars tjej satt och väntade på bussen, överöst av frågor och barn som ville sitta i hennes knä. Kul dag!
Ikväll var det stafetträning uppe på Höiås med Kalevan Rasti som är här på läger, en bra högintensiv träning för min del! Älskar att vara uppe på Höiås på torsdagar, så många härliga människor, våfflor i stugan, bastu och härligt häng efter träning,  underbar terräng och konstigt nog nästan alltid sol.

Hörs framöver!

/S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *