Hej våren!

Hej !
Tack för all respons vi fått på filmen som vi gjorde, riktigt kul att många har sett den (även om vi inte trodde att den skulle få så många visningar…!) Jag, Helen och Matilda drog ut i torsdags och filmade eftersom man i Norge är ledig från jobb på skärtorsdagen. Från Helens Facebook:

I want to share this silly video we made because I think it really shows what the orienteering community in Halden is all about for me: having lots of FUN in the lovely nature we can find on our doorstep, challenging ourselves to improve, working together, being the best version of ourselves, facing our fears head on and being around awesome strong women who are beautiful on the inside (as well as on the outside) and make me laugh and feel grateful everyday! ‪#‎happinessexplosion‬ ‪#‎shutupanddancewithme  https://vimeo.com/124222427

Meeeeen för att ta det från början, sen jag sist skrev har jag varit hemma två dagar för att fira påsk med familjen. I lördags sprang vi Öjetrampen för att sen dra till min farmor och farfar, där familjen till mina äldre kusiner Anton och Ludvig, och familjen till mina yngre kusiner Valter och Ella var. Min mormor och morfar var också med så det blev ett riktigt stort gäng. Alla är inte orienterare i min släkt, men på Öjetrampen var de med och sprang ändå, och Valter sprang sin första orienteringstävling. Nu börjar kampen mot kusin Ludvig (som är golfare) att få Valter att börja med orientering och inte golf. 😉 På kvällen åkte jag sen till Louise en snabbis för att hinna träffa det tjejgäng som var hemma över påsk. Det var riktigt mysigt att träffa dem och det är synd att vi inte kan ses oftare.

Johanna och kusinhunden Ior                                                               Jag och kusin Ella

20150404_170500 Screenshot_2015-04-04-21-02-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1428166989226

 

Valter visar upp sin första orienteringmedalj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På söndagen åkte jag och Johanna rullskidor, och på eftermiddagen var vi och såg på tranor vid Honborgasjön (som man alltid ska göra när det är vår). Resten av dagen umgicks vi med mormor och morfar, och jag hann ta en jogg/gå tur med Amanda för att hinna prata lite.

Måndagen innebar nya äventyr. Jag och Johanna åkte med Faikarna till tävling i Trollhättan, men inte skulle vi tävla… vi blev upphämtade av Matilda för att sen åka vidare till Åmål för en träningsdag inför Swedish League som kommer gå där om ca 3 veckor. Det jag fick ut av det var lite bättre uppfattning av hur dalslands-terräng är (tuff), och många härliga upplevelser med två av de tjejer jag känner som bäst. På måndagkvällen kom vi åter till Halden och spelade Guitar Hero (som jag inte var så bra på). Men kul var det!

20150406_161150 20150406_161229

 

 

 

 

 

 

 

 Matilda och johanna Rocks the forests of Dalsland-       Såhär kände jag mig efter träningarna i Åmål

Under tisdagen jobbade jag, följt av långpass med Johanna för att visa byn. Vi båda var ganska slitna från gårdagens träningsdag och det kändes inte kul i det tillfället att vi skulle springa uppför hela backen upp till min lägenhet för att komma hem efter passet. Jag lyckades också springa in i ett träd och få ett stort fint blåmärke på armen, som matchar de andra skrapsåren jag har…. tur att det inte är sommar riktigt än så man fortfarande kan ha långärmat på sig!

1428429833360 1428587778035

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1428421518432

Screenshot_2015-04-07-20-54-59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På onsdagen blev jag inringd till att jobba på barnehage, vilket visade sig vara väldigt mysigt en dag då solen skiner och vi var ute och lekte hela dagen. Barnen undrar fortfarande vad jag snackar för språk, men vi kom bra överens under dagen och jag var helt slut när jag kom hem av att ha lekt jage, burit barn, klättrat, byggt sandslott med mera.

Idag var jag med norska landslaget på deras stafetträning. Det är riktigt bra träningsform för mig att köra masstart med andra för då pressar jag mig ordentligt. Terrängen var tuff men som tur är det snart slutet på mina två veckor med tuff träning, så jag kände att jag kunde ta ut mig till fullo. Sen var det coolchics-lunch hos Hollie i Haldenhuset ”for alle proffe, arbeidsløse eller de som av en annen anledning har fri og vil komme”. Skikkelig koselig, disse jenterne liker jeg veldig gott!

Nu ska vi snart upp på sedvanlig torsdagsträning på Höiås, och imorgon är det tydligen nåt by-jubileé i Halden som jag och Helen kanske ska ner på efter en rullskidtur. I helgen blir det tävlingspremiär i Norge i och med Blåveissprinten (som egentligen är en medeldistans). På söndag ska vi se på HK Halden som spelar handbollkamp, och därefter kommer en vecka innehållande en tur till Oslo, besök av tidningsjounrnalist, jobb, lite lugnare träning och förhoppningsvis massa andra äventyr här i Halden! Jag känner att eftersom jag bara har ca 20 dagar kvar här för denna vår så ska jag försöka ta tillvara på tiden så bra som möjligt!

Hoppas ni andra tar vara på er tid precis som jag ! Hade tills nästa gång !
/S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *