En bra förlorardag

Igår var alltså dagen då jag gjorde comeback i tävlingsskidspåren.  Tävlingen blev till slut av, och i 17 minusgrader begav vi oss ut för att testa skidorna. Jag kände att balansen inte var fantastisk efter en hel sommar och höst med löpning, men startade med inställningen att det får gå som det går, och att det är bra träning.
De tre målen var att ha kul, åka fort och inte komma sist. Jag uppnådde det första, att åka skate i maxfart är så kul! Andra målet var att åka fort, och det sägs det att jag gjorde iallafall efter första varvet, så då var det också uppnått. Det tredje målet var att inte koma sist… vilket jag faktiskt inte uppnådde. Kusin Ludvig säger att det var för jag inte hade sån snabb anti-köld-tejp i ansiktet, pappa säger att jag inte stått tillräckligt mycket på skidor. Jag har inte så mycket att skylla på faktiskt, förutom att jag är orienterare. Är riktigt imponerad av alla snabba skidtjejer som åker så sjukt fort!
En av de grymma skidtjejerna är min lillasyster  Johanna som har en förmåga att tänka bort allt jobbigt och bara köra på, och därmed blev 2a på dagens tävling!

På eftermiddagen bestämde vi oss för att spontant åka in till Mora för att se på hockey. Jag har aldrig vart på hockey förut så detta var en kul upplevelse. Vi hade tänkt gå och ställa oss i bortaklacken (Malmö) men eftersom vi inte hittade ingången dit fick vi bli MIK-fans för en dag. Tänkte att efter förmiddagens förlust i skidtävlingen kunde Mora kanske väga upp med en vinst, men inte det. När det var 9 sek kvar av matchen gjorde Malmö 2-1.
När vi kollar upp på läktaren ser vi Alma stå och gråta, men inte över nån förlust, utan det var glädjetårar. Hon hade nämligen sett en kille från The Fooo och fått en kram av honom. Detta gjorde hennes dag men även vår eftersom vi fick se henne vara lyrisk resten av kvällen. Hon är nu ett stolt MIK-fan.

20141227_155343 20141227_16464020141227_164128

På kvällen drog vi ut på ett till skidpass, denna gång med lite mer tjocka kläder på pga kylan. Där blev jag slagen av Ludvig i en springbacke och att det var en förlorardag blev då ett faktum. Som grädden på moset förlorade jag också på sällskapsspel under kvällen. Dock var denna dag ändå en mycket bra dag, det finns annat som betyder mer än resultat!

När vi vaknade i förmiddags visade termometern på -22,5, och det fick bli en förmiddag inomhus med microsprint på boendet.
För att slippa undan kylan for vi ett gäng till Orsa Grönklitt och åkte ett bra långpass. Nu ikväll blev det ett till pass och efter det bjöd vi in gänget från Borås SK att testa vår microsprint.

Har riktigt bra dagar här uppe i Mora och imorgon kanske det blir skridskor!

/S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *