Home for christmas

Nu har jag åkt hem för ”jullov”! Vet att man egentligen bara har det när man går i skolan, men jag har det iallafall, känns mycket bättre att säga att man har jullov istället för bara ledigt från jobbet.

I veckan har jag alltså börjat träna ordentligt igen, och har hunnit köra en lång onsdagsnatt, hemma-styrka, ett försök till omsättningspass på Höiås, löpskolning med friidrottarna i Falköping och simintervaller med pappa.

I veckan har vi haft mycket att göra på jobbet, alla norrmän ska tydligen beställa bröd av olika varianter från bagaren innan jul, så jag jobbade både onsdag, torsdag och fredag. Även fast jag jobbar i en stad ca 1 km fågelvägen från svenska gränsen verkar jultraditionerna vara lite annorlunda än i Sverige. Har fått uppleva att de äter ganska annorlunda mot vad vi gör, flera populära saker är ”kransekake”, ”julekake”, och många äter (utifrån vad de beställt iallafall) marsipantårta på självaste julafton. Och något julbord är inte att tänka på, de äter potatis och revbensspjäll till middag. Jaja, de får väl göra som de vill, men jag ska iallafall fira en vanlig svensk jul!
Efter jobbet i fredags var jag och julshoppade och tog en kaffe på Waynes med Matilda för att säga hejdå och sen bege mig hemåt med tåg. Väl framme möttes jag upp av Elsa, Vilma och Johanna och vi var på friidrottsträningen. Sen var det dags för pizzaparty på Mingus med trevligt sällskap! Kvällen avslutades med handbolls EM, där Sverige försmädligt nog blev utslagna i semifinalen av Norge.

När jag kom hem såg jag att jag fått en fin inbjudan på posten. Jag har blivit inbjuden till Skövdes Idrottsgala 2015 eftersom jag blivit nominerad till SLA plaketten, Årets Idrottare i Världen. Man får ju inte heller klaga på sällskapet i nomineringarna, att Marcus Hellner också är nominerad gör det hela lite coolare!
idrottsgalan-2013cool

Just nu överlägger familjen om vart vi ska åka i mellandagarna eftersom vi vill upp till snön och få några mil på skidor. Förmodligen blir det Älvdalen, Filipstad eller Idre beroende på hur snöläget blir.  Ikväll ska jag träffa min saknade vän Amanda och förhoppningsvis får jag se lite bilder och höra allt om hur hon haft det i USA!
Men fram till dess blir det lite julgodisbak och andra julförberedelser.

/S

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *